Akcija!, Film ali Video

Boštjan in Monika, sončni dan na strmem gradu

0 Comments 13 July 2011

Boštjan me je klical že v začetku leta in se želel z mano sestati zaradi poroke, ki jo je skrbno načrtoval že nekaj časa. Dobila sva se v arhitekturnem biroju v Celju, ki ga vodita s partnerjem in se na široko razgovorila o poroki in splošni situaciji.. Takoj mi je bilo jasno, da gre za dogodek, ki bo intenziven, tako po napetem urniku ( vse skupaj se je namreč začelo šele ob 15h ) kot po pričakovanjih, ki jih pred nas postavlja dejstvo da gre za estetsko zelo izpiljen dogodek. Ko sem slišal da bo fotograf odlični Aljoša Videtič je zadeva dobila še dodatni draž.

Z Lukatom sva imela v sposojenem Cliotu na voljo vso možno opremo, steadycame, sliderje, mini crane, ker pa sva bila le dva je bilo z upravljanjem povezane nepričakovano ( hmm … že spet? ) veliko logistike. Na zahtevnih nalogah kot je snemanje poroke se mora človek zanesti na svoje instinkte, možnosti ponovitve v veliko primerih pač ne bo. Prehod med eno in drugo lokacijo je potrebno izvesti z bliskovito hitrostjo, zato lahko oprema dela tudi proti tebi.

Skratka, poročnemu obredu na Celjskem gradu je sledil cerkveni v bližnji cerkvi in nato še žurka v Hotelu Evropa. Toliko zaenkrat – kot je videti v filmu nam je uspelo priti na vse lokacije :) .

Svatje so se izkazali kot odlični žurerji in med kolebanjem ali prespimo ali ne sva se protui jutru odpravila domov.

V postprodukciji mi nikakor ni šla iz glave pesem, ki so jo v cerkvi peli odlični vokalisti Oktet9, zato sem jih kontaktiral in jih prosil za posnetek, ki pa žal ni bil primerne kvalitete. Ko sem razložil kaj delamo so nam šli prijazni fantje iz Okteta ( hvala Gregor in ostali ) celo toliko na roko, da so posneli čisto novo verzijo komada. Res hudo, ampak mislim da se je vsekakor splačalo, njihova vloga pri končnem izdelku je odločilna!

Deli svoje misli

Dodaj komentar

© 2009 Video priče. Powered by Wordpress.